Sufleu de ciocolata

de laylalala in Prajituri, 30 Iun 2011 | 7318 vizualizari

 

Uitandu-ma la MasterChef US m-am gandit sa fac un sufleu de ciocolata – a fost o proba in care trebuia concurentii sa prepare sufleu de ciocolata…a fost mult stres pe unii deoarece in cateva secunde de la scoaterea sufleului din cuptor trebuia ca sa il duca pe masa bucatarilor pentru a fi prezentat cand inca este umflat. Deci m-am pus si eu sa prepar sufleu de ciocolata. M-am grabit sa ii fac poza desi la masa l-am servit deja lasat (oricum a fost delicios :P )….asta este…sufleul odata scos din cuptor se desumfla in 2 minute.

 

INGREDIENTE

  • unt + zahar brun, pentru vase
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 50 gr unt
  • 3 oua, separate
  • 50 gr zahar brun
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 30 gr cacao pudra
  • 10 gr faina
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de ciocolata:

1.       Incinge cuptorul la 200°C. Unge cu unt si tapeteaza cu zahar brun vase individuale.

2.       Topeste ciocolata cu untul la bain-marie apoi lasa sa se raceasca usor.Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile bate-le cu zaharul brun si vanilia apoi incorporeaza ciocolata cu untul topite. Cerne cacaoa cu faina impreuna apoi inglobeaza-le in compozitia precedenta. Umple fiecare vas cu acest aluat. Da sufleurile la copt 10-12 minute pana cand in exterior sunt facute dar in interior sa ramana usor umede.

3.       Serveste sufleurile cu fructe caramelizate (optional).

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura simpla cu ciocolata